luni, 9 februarie 2015

Schimba felul in care alegi sa traiesti

  Ce se intampla daca in existenta ta vine o vreme de rascruce?Daca vine o vreme in care nu te mai recunosti,nu te mai regasesti?
  Cum trebuie sa abordezi problema?Cum sa faci sa iti descoperi menirea?Cum sa faci sa te regasesti si sa fi sigur ca alegerile facute au fost si alegerile bune?
  In viata apar momente critice,momente de rascruce,momente in care nu ai ce sa faci altceva decat sa te aduni si sa gasesti solutii.Dar ce te faci daca faci parte din categoria de oameni care nu reusesc sa se adune si sa faca fata presiunii?Cum poti sa nu cazi prada gandurilor si problemelor aparute?
  Viata ne ofera surpriza dupa surpriza si lovitura dupa lovitura.In viata fiecarui om exista sau au existat clipe in care isi pune la indoiala existenta si tot ceea ce a realizat pana in momentul acela critic.
  Daca vrei sa reusesti sa treci peste probleme unul dintre secrete este acesta : Nu Renunta!Orice problema are rezolvare,orice lucru inceput trebuie si terminat!Ofera  tot ce stii tu mai bine sa oferi,dar NU RENUNTA!Agata-te de un fir de ata,de o vorba buna,de o amintire frumoasa ,dar nu renunta la visul tau!Viata nu vine la pachet si cu manualul de instructiuni pentru folosire si tocmai de aceea restul depinde de noi.Depinde de noi cum o modelam si ce valoare ii dam,astfel incat sa o facem sa ne ofere doar ce e mai bun.Depinde de noi cum incheiem finalul fiecarui capitol si depinde de noi sa dam foaia si sa trecem mai departe cu bine.

  Stiu ca veti spune ca in pofida eforturilor, aceeasi viata ne mai ofera si momente nu tocmai frumoase,dar sfatul meu este sa incercati sa priviti totul ca pe o calatorie la finalul careia apare genericul unui film reusit.
   Alt secret al reusitei vine din felul in care alegi.Imagineaza-ti ca fiecare alegere a ta te poarta pe o cale diferita.Fiecare decizie pe care o iei te schimba si realizezi ca nu mai esti aceeasi persoana care a pornit la drum.Totul tine de felul in care vezi lucrurile in momentul acela din viata in care esti pus in fata unor situatii limita.
  Trebuie sa intelegi ca e bine sa privesti lucrurile din perspectiva diferite.Daca gandesti negativ,rezultatele vor fi negative.Daca gandesti pozitiv,rezultatele vor fi in armonie cu gandirea.Daca tu crezi ca e bine,va fi bine.Cand schimbi modul in care privesti lucrurile,lucrurile pe care le privesti se vor schimba.Dar orice ai face,nu uita sa iubesti!Iubeste-te pe tine,iubeste viata,iubeste persoana cea mai importanta pentru tine si nu te sfii sa arati ca simti iubire.Nu lasa teama de necunoscut sa iti afecteze viata.Dragostea e mai presus de orice,iar la finalul vietii,atunci cand se trage linie ramai doar cu amintirile cele mai frumoase.
  In tot ceea ce traiesti si tot ceea ce simti,esential mi se pare sa nu pui la suflet toate lucruile marunte,toate fleacurile care nu fac altceva decat sa grabeasca si sa umbreasca existenta.Fa din viata o calatorie,o aventura si accepta provocarile care te incanta.Alege langa tine oameni care te sustin si te iubesc.Zambeste mult si nu uita ca toti avem un final de poveste,dar depinde de fiecare dintre noi cum alegem sa ne bucuram in fiecare clipa,din fiecare minut,din fiecare zi,saptamana,luna ,an.
   Trebuie sa invatam sa cautam fericirea si in interiorul nostru.Viata interioara,amalgamul de ganduri si trairi este intotdeauna reflectata in viata exterioara.Daca in interiorul nostru nu exista speranta,fericire si multumire,atunci lumea noastra exterioara nu va reflecta ceea ce lipseste.Ai grija mereu la ceea ce gandesti!Gandurile se transforma in trairi ,in realitate si ajung in final sa ne ofere multumire,satisfactie sau tristete si nefericire,depinde ce alegi sa gandesti in interiorul tau.
  Omul este un produs complex,cu ganduri,simtiri,trairi uneori simple,alteori greu de deslusit,esential este sa ridici mereu capul sus si sa intelegi inca de la inceput ca orice problema,oricat de mica,are o solutie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu