luni, 26 ianuarie 2015

Vizita in orasul surpriza:Budapesta


 Dupa cum am spus si in descrierea blogului,aici o sa gasiti si sfaturi despre calatorii ,despre cum puteti sa pregatiti aceste calatorii si ce puteti vizita,in tara sau in strainatate.
 Astazi tin sa va povestesc si sa va pregatesc pentru o vizita intr-un loc frumos si special.Am
ramas uimit de frumusetea locului,orasului asa de mult incat planuiesc o revenire pentru acest an.Nu va mai tin in suspans si va divulg surpriza:Budapesta.
 Cand am planificat prima oara plecarea,anul trecut,nu  m-am gandit nici macar un moment ca acest oras ma va atrage atat de mult incat voi dori sa revin.
 Plimbarea noastra a inceput intr-o zi de toamna,un fel de city-break.Am plecat la drum cu masina personala si aveam in gand sa iesim din tara prin vama de la Arad.Zis si facut.Odata iesiti din tara ne-am trezit parca intr-o alta lume.Am ramas total impresionati de calitatea drumurilor,autostrazilor si faptul ca aveau verdeata peste tot,si chiar daca era duminica am putut  observa pe marginea autostrazii muncitorii care taiau de zor iarba si aveau grija ca totul sa fie ingrijit.
Autostrada spre Budapesta

Tin sa va precizez ca aveam totul pregatit cam de 7 luni.Cazare gasisem pe un site de profil la un pret accesibil,un apartament cu bucatarie si living,baie proprie,chiar si mic-dejun (5 euro/pers).
Eu nu sunt adeptul cazarii la hotel.De cand ma stiu am preferat locuri mai intime ,mai retrase.Prefer o pensiune,o vila sau un apartament, unde sa putem sa ne relaxam si sa savuram fiecare clipa si fiecare amintire.In cazul de fata am ales un apartament frumos la parterul unui complex de apartamente:Agape Aparthotel,adresa Akácfa utca 12-14.

Contra cost am aranjat sa avem si parcare in subteran pentru 12 euro /zi.
Un alt lucru pe care trebuie neaparat sa il impartasesc cu voi este faptul ca la receptia Aparthotelului,la check-in trebuie achitat si un fel de garantie de 50 euro,daca nu ma insel(in privinta sumei).Garantie pe care o veti primi inapoi la check-out.
Dupa toate formalitatile de cazare,ne-am lasat bagajele in apartament si am inceput sa exploram orasul.Am ales sa mergem pe jos si sa simtim atmosfera orasului,vibratia strazii ,daca pot sa spun asa.
Curand am descoperit un oras superb,un oras surpriza.Am descoperit ca exista tururi de plimbari organizate gratuit de tineri,pe sistem de bacsis.Dureaza cam 2 ore acest gen de plimbare si primesti idei de locuri si locatii pe care le poti vizita la un pret cat mai mic pe timpul sederii tale in oras.Nu esti obligat sa platesti nimic,dar e frumos sa le dai 1 euro-2.Noi ne-am simtit in largul nostru printre ei si am lasat cate 2 euro pentru fiecare.
Orasul este fantastic pe zi,dar intrece orice asteptare pe seara,la lasarea intunericului.Este luminat si animat,plin de viata si poti vedea parca intr-o alta lumina ceea ce ai vazut si ziua.
Cel mai frumos punct de atractie  il reprezinta:Citadella.Un loc undeva sus,un fel de colina,de unde poti vedea linistit frumusetea orasului.
Seara am luat masina si am pornit la plimbare pe cele 9 poduri peste Dunare.
Merita sa te plimbi linistit si nu trebuie sa ratezi caldirile de pe malurile Dunarii:Cladirea Parlamenutului Ungariei si biserici,Castelul Buda si altele.
Merita la fel de mult si sa vizitezi faimoasa strada Vaci din centrul orasului.
Impresia cu care am ramas este incredibila.Nu credeam ca o sa imi placa asa de mult orasul.Si inca sunt parti care au ramas neexplorate si de aceea vom reveni cu drag si data viitoare,cat mai curand.

Vedere de pe Pod
Pentru data viitoare planuim o plimbare cu vaporasul pe Dunare.(HOP-IN ,HOP-OFF )12 euro\pers.Si o vizita la Baile Széchenyi care  sunt printre cele mai mari şi mai vechi şi…sunt singurele care au curtea deschisă şi iarna! Să faci baie la 35 de grade înconjurat de zăpadă e ceva ce nu vei uita foarte repede. Biletul de intrare, valabil pentru toată ziua, costă 3500Ft/pers, la care se adaugă un vestiar de 400Ft pe care îl poţi folosi.

Sfaturi pentru cei care aleg sa mearga cu masina personala:

Daca va place sa calatoriti cu masina personala si sa nu depindeti de altii va pot spune atat:
Distanta de la  Bucuresti la Budapesta este de :825 km,9 ore si un cost estimativ de 400 ron motorina. http://distanta.ro/bucuresti/budapesta
Din Bucuresi pana la iesirea din tara,pe la Arad sunt 551 km  http://distanta.ro/bucuresti/arad .Si pot sa va spun ca intr-adevar se merge greu la noi in tara si este posibil sa faceti pana la Arad 6 ore si 30 min,mai ales ca acum putem sa folosim o parte din autostrada facuta de la Sibiu pana la Arad,bucata de autostrada pe care se merge chiar bine.
Noi am fost cu masina noastra,2 pers.
Tineti cont si de taxele de drum din tara vecina: Taxele pornesc de la 10 euro pentru o saptamana, la 16 euro pentru o luna si 141 euro pentru 1 an.
  Deasemenea aici puteti gasi detalii privind transportul in comun in oras,dar si preturi pentru Travel Carduri  : http://www.bkk.hu/en/budapest-card-for-48-hours/   Card travel 48 hours

O sa revin cu mai multe detalii cat mai curand.


Bucatarie apartament Agape


Baie apartament Agape

Vedere Budapesta noaptea

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu