miercuri, 4 martie 2015

Cum sa ramai optimist intr-o lume negativa

     
Dalai Lama spunea: “Cand viata ne pune fata in fata cu o tragedie, putem reactiona in doua moduri, fie ne pierdem speranta si cadem prada unor obiceiuri autodistructive, fie ne folosim de aceasta provocare si ne regasim puterea interioara.

     Sunt multi oameni in lumea asta ce gasesc o adevarata provocare in a ramane pozitivi.Trebuie sa recunoastem :lumea a luat-o razna ,iar stirile negative pe care le vedem zi de zi la tv,stirile negative pe care le auzim la radio sau le citim in presa nu ne ajuta cu mult pentru a ne dezvolta personal si a ne indrepta catre o lume mai buna.
    Viata de multe ori nu ne ofera chiar tot ce ii cerem,si pe langa acest fapt se mai si incapataneaza sa ne dea din cand in cand si o palma si sa ne trezeasca din starea de visare profunda.
    Omul modern s-a obisnuit sa primeasca totul pe tava.Omul modern nu mai lasa telefonul din mana nici la baie(stim ca asa e!),prefera sa aiba masina parcata exact in fata scarii(asta cand reuseste sa castige in fata vecinului din bloc),prefera sa se piarda ore intregi in fata calculatorului sau televizorului.Suntem oameni si nu trebuie niciodata sa uitam ca viata are si partile ei pozitive.Viata este facuta pentru noi si nu vine cu manual de instructiuni,de aceea in aceste cazuri cel mai bine este sa ne urmam instinctele si sa ne gasim singuri modalitati pentru formarea gandirii pozitive,modalitati prin care sa aducem in viata noastra un tipar pozitiv pe care sa avem grija sa il urmam de fiecare data daca vrem sa fim linistiti,iubitori si toleranti.


1.Controleaza pe cat posibil volumul de stiri negative din viata ta.Oricat de dificil ar parea, ai dreptul sa nu fii mereu disponibil pentru persoanele care te pot indispune.

2.Asculta muzica.Muzica pozitiva ascultata in masina,acasa sau la birou poate fi o alegere perfecta pentru a te binedispune.Poti sa incerci si muzica creata special pentru relaxare si concentrare,dar si muzica clasica.

3.Fa-ti timp pentru tine si sufletul tau.Poti alege diverse metode de meditatie si reconectare, care nici nu trebuie sa dureze prea mult si te poti bucura de ele in confortul casei tale. Important este sa te ajute sa-ti limpezesti mintea de ganduri negative.Daca nu esti adeptul meditatiei poti alege sa faci ceva care te destinde si te deconecteaza de la cotidian:citeste o carte,asculta teatru radiofonic,plimba-te in natura doar tu cu tine.Sau uneori pot sa va spun ca merge si sa inchizi tot ce inseamna tehnologie si sa stai pur si simplu in pat si ochii inchisi,eliberandu-ti mintea de toate lucrurile negative.

4.Fii constient de tot ceea ce se intampla in jurul tau.Intelege felul in care respiri ,observa cerul albastru,pasarile ce canta la geam,hrana ce o procuri.Descopera lucrurile marunte care iti fac ziua mai buna si pot alunga vibratiile negative din vaiata ta.

5.Razi.Zambeste din toata inima.Rasul este un bun medicament impotriva stresului,depresiei si vibratiilor negative.Incheie ziua uitandu-te la un film de comedie bun.

               "Fericirea nu o primesti de-a gata.Ea vine din actiunile tale"
                                                                                                      Dalai Lama
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu